top of page
Spumanti_Logo_Rood_Transparant (1).png
Ann dirigeert Poulenc.PNG

Ann Pareyn, dirigent
 

Na de kunsthumaniora aan het Lemmensinstituut te Leuven behaalde Ann aan dezelfde instelling  de Laureaatsdiploma's  viool, kamermuziek en muziekgeschiedenis. Ze volgde onder meer     masterclasses viool bij Yossif Ivanov ( Brussel), Timor Kalmarfi (Hongarije) en Kato Havas ( Oxford).
Ze  musiceerde een tiental jaren als vast lid in Symfonieorkest Vlaanderen, Chapelle de Lorraine, salonorkest Panache en verzorgde als freelance violiste optredens in zeer diverse bezettingen: Opera Vlaanderen, strijkkwartet, promsconcerten, theatervoorstellingen,  symfonisch orkest.   

Ondertussen gaf ze viool- en kamermuziekles aan de Academies voor Muziek en Woord  te  Ieper  en Gent.

Haar ervaring met zeer diverse dirigenten als Paul Dombrecht, Patrick Peire, Robert Groslot, de Japanner Seikyo Kim, de Amerikanen Justin Freer en  John Mauceri, de Italianen  Umberto  Michelangeli en Ennio Morricone, ... inspireerde haar om meer en meer zelf de dirigeerstok ter hand te nemen.

Ze volgde ondermeer    directie  bij Ivan Meylemans, Edmond Saveniers en Dirk Vermeulen.

Ze wordt als dirigent regelmatig uitgenodigd voor producties met orkest, koor en  solisten.


In 2006 richtte ze het Drongens Kamerorkest Cordae Lysis  op, onder haar leiding intussen  uitgegroeid tot een gerespecteerd semiprofessioneel kamerorkest dat reeds samenwerkte met verschillende Vlaamse topsolisten en koren. 
In juni 2013 behaalde ze aan het Lemmensinstituut te Leuven het diploma Master in de Muziek met grote onderscheiding.


In 2017 werd Ann geselecteerd als chef-dirigent bij het nieuw  Kortrijks  symfonisch (kamer)orkest Musamis.

In 2018 richtte ze het professioneel kamerorkest Spumanti op, dat met een boost van de Stad Gent onmiddellijk gelanceerd werd met drie concerten in drie prestigieuze concertzalen in Gent: in mei in de Opera, oktober in de Bijloke en december in de Handelsbeurs. 

 

Zelf viool spelen en dirigeren:  twee grote, elkaar bevruchtende passies van Ann, waarbij ze altijd voorop stelt  haar musiceervreugde met het publiek te delen.

www.annpareyn.com

bottom of page